marți, 24 august 2010

Carine Roitfeld

    Carine Roitfeld este redactorul-sef al editiei franceze Vogue. La cei 56 de ani ai sai, arata absolut impecabil. Fost model, ea are acel bun-gust si simt al modei pe care numai frantuzoaicele par sa il aiba. Cat mai simplu, culori reduse ca si numar si intensitate, cu accente minimaliste bine alese prin accesorii. Nu e neaparat o femeie frumoasa, dar este exemplul perfect de femeie interesanta, chic. Forma sprancenelor, smokey-eyes si parul drept sunt marca ei personala, care au ramas neschimbate de-a lungul timpului. Ironic avand in vedere ca are un imperiu al modei la picioare, Carine nu s-a supus niciodata ei si stilul sau ramane acelasi, sezon de sezon.
    Fapt mai putin cunoscut, sotul ei Christian Restoin, creatorul unei linii de moda sport, a renuntat la aceasta afacere in 2001, cand Carine a devenit redactor-sef, datorita unui conflict de interese. Mi se pare extraordinar ca partenerul ei de peste 30 de ani a ales sa o lase pe ea sa straluceasca. E o dovada de iubire si de suport neconditionat, ceea ce face cu adevarat o relatie.


In cazul vesnicei comparatii Carine Roitfeld- Anna Wintour (redactorul-sef de la Vogue USA), as alege-o fara sa ezit pe Carine. Carine e mult mai umana, mai calda. Zambeste mereu si spre deosebire de Anna, pare foarte relaxata. Se pare ca i-a fost propus postul de redactor-sef la Harper's Bazaar US, dar a refuzat.


Carine e definitia french chic-ului. Outfit-ul ei favorit? Black &  Belted :)


Personal, ea e style icon-ul meu.

Enjoy,
C.

3 comentarii:

  1. Subscriu..este o femeie incredibila si o admir la fel de tare ca si tine. E in top 5frantuzoaice pe care le admir enorm

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc :)
    Arata extraordinar de bine. Asta inseamna ca daca muncesti cu drag si cu zambetul pe buze, nu te apuca depresiile dupa 30 de ani de munca.
    Care este restul topului celor 5 frantuzoaice? :p

    RăspundețiȘtergere
  3. Carla Bruni (desi nu e foarte frumoasa, e ceva care te atrage la ea...si mi se pare ca are aer de frantuzoaica mai mult decat de italianca), Laetitia Casta si mai sunt cred ca mai mult de 5:))

    RăspundețiȘtergere