luni, 30 august 2010

Rochia-corset

Nimic nu pare mai elegant decat o rochie lunga, stil corset. Accesorizarea poate sa fie fina, doar o pereche de cercei discreti sau un colier, sau poate fi indrazneata, cu o singura manusa si un plic.
Cine ar fi crezut ca o manusa stil biker si o rochie de seara pot merge atat de bine impreuna?


Enjoy,
C.

vineri, 27 august 2010

Pants are back

In aceasta toamna, asistam la "Revolutia pantalonilor". Cum in ultimii ani, Lady Gaga, Rihanna sau Beyonce au facut sa fie ok sa porti colanti si doar atat, designerii propun sa ne intoarcem la pantalonii masculini si feminini in acelasi timp. Avand in vedere faptul ca pagina de Facebook "Leggings Are NOT Pants" are aproape 400.000 de "like-uri", actiunea se intrevede a fi un succes :)
La o cafea cu fetele, am ajuns la discutia ce uram cel mai mult pe lume. Prietenele mele au raspuns "minciuna", "violenta", eu am raspuns "colanti cu imprimeu"  :)
E ceva ce nu am purtat si nu as purta niciodata. Pur si simplu nu mi se potriveste, nici stilului meu si nici siluetei mele.
Hannah MacGibbon, designerul de la Chloe, prezinta noua sa colectie printr-o sedinta foto cu Angela Lindvall la ea acasa. Hannah isi descrie creatiile ca fiind pentru "sophisticated yet casual girl on the go".


Ii multumesc Cameliei pentru cadou, o surpriza neasteptata. De abia astept sa primesc produsul si cu aceasta ocazie inaugurez si o noua rubrica de cosmetic reviews ;)
Va doresc un week-end minunat!

Enjoy,
C.


Credits: elle.com

marți, 24 august 2010

Carine Roitfeld

    Carine Roitfeld este redactorul-sef al editiei franceze Vogue. La cei 56 de ani ai sai, arata absolut impecabil. Fost model, ea are acel bun-gust si simt al modei pe care numai frantuzoaicele par sa il aiba. Cat mai simplu, culori reduse ca si numar si intensitate, cu accente minimaliste bine alese prin accesorii. Nu e neaparat o femeie frumoasa, dar este exemplul perfect de femeie interesanta, chic. Forma sprancenelor, smokey-eyes si parul drept sunt marca ei personala, care au ramas neschimbate de-a lungul timpului. Ironic avand in vedere ca are un imperiu al modei la picioare, Carine nu s-a supus niciodata ei si stilul sau ramane acelasi, sezon de sezon.
    Fapt mai putin cunoscut, sotul ei Christian Restoin, creatorul unei linii de moda sport, a renuntat la aceasta afacere in 2001, cand Carine a devenit redactor-sef, datorita unui conflict de interese. Mi se pare extraordinar ca partenerul ei de peste 30 de ani a ales sa o lase pe ea sa straluceasca. E o dovada de iubire si de suport neconditionat, ceea ce face cu adevarat o relatie.


In cazul vesnicei comparatii Carine Roitfeld- Anna Wintour (redactorul-sef de la Vogue USA), as alege-o fara sa ezit pe Carine. Carine e mult mai umana, mai calda. Zambeste mereu si spre deosebire de Anna, pare foarte relaxata. Se pare ca i-a fost propus postul de redactor-sef la Harper's Bazaar US, dar a refuzat.


Carine e definitia french chic-ului. Outfit-ul ei favorit? Black &  Belted :)


Personal, ea e style icon-ul meu.

Enjoy,
C.

luni, 23 august 2010

Bright lights, long nights

Avand tenul un pic mai masliniu, iubesc culorile puternice.
Pentru seara, imi plac rochiile in culori aprinse si un machiaj in culori neutre, fara rujuri puternice sau smokey-eyes care aduc mai mult a....Morticia eyes  :)
Sfatul meu este, in cazul in care aveti un eveniment sau o simpla cina in oras, sa alegeti, cel putin pe timpul verii, rochii colorate, la care sa asortati sandale sau pantofi in culori nude (astfel, picioarele par mai lungi si bronzul iese in evidenta). Suntem femei si asta este principalul nostru atu: sa fim feminine, delicate si....in rochie.
Am simpatizat mult campania de anul trecut "Fii feminina, poarta rochie" si as fi simpatizat foarte mult
si un umeras cu rochia Malvinei in dulapul meu :)
Imi aduc aminte cum un profesor ne intreba in liceu ironic: "Voi credeti ca sunteti rebeli? Ca ati trecut de etapa uniformei pe care o aveau parintii vostri? Ia uitati-va cati dintre voi purtati blugi, fete sau baieti". Si avea dreptate.
In ziua aia, din 30 de elevi...28 purtam blugi. De atunci, nu m-am obisnuit cu gandul ca ma imbracam ca un baiat, ca si piese vestimentare. Macar banalele uniforme nu erau unisex.
Asa ca, in momentul de fata, am doar 5 perechi de blugi in dulap, cei clasici: albastru-inchis, negru, gri, largi, pana.
Chiar si iarna, imbrac o rochie cu ciorapi grosi (atunci cand nu ninge si nu trebuie sa scot cu regret bocancii din dulap).
Cateva exemple de culori puternice, asortate cu mult bun-gust:




Enjoy,
C.

duminică, 22 august 2010

Schite Versace

N-am avut prea mult timp sa postez in acest week-end, asa ca promit sa ma revansez in saptamana ce vine :)
Intre timp, cateva schite Versace:



Enjoy,

C.

miercuri, 18 august 2010

Despre fashion si alti demoni...mici

Astazi vreau sa va vorbesc despre bloggerii de fashion, mai ales despre una dintre cele mai cunoscute blogerite, Tavi Gevinson, de la http://www.thestylerookie.com/. Departe de mine gandul de a critica talentul ei, vreau doar sa constat ca lumea modei tinde spre o directie departe de ceea ce inseamna moda: sa infrumuseteze trupul feminin, sa-i accentueze naturaletea, sa fie doar accesoriul unei personalitati sofisticate, nu invers.
Tavi este pana si pana la urma doar un copil la cei 13 anisori. Alegerile mele in materie de stil la acea varsta erau cu siguranta extravagante, neinspirate si departe de a ma avantaja si totusi nimeni nu m-a considerat un geniu neinteles al modei. Tavi este intr-adevar talentata, are simtul frumosului foarte bine dezvoltat si pareri pertinente despre lumea modei. Dar asta nu inseamna ca ceea ce poarta trebuie ridicat la rang de trend. Cat la suta dintre femei considera alegerile ei stylish si mai ales purtabile? Suntem puse sa credem ca ceea ce ni arata este frumos si nu trebuie sa fie pus la indoiala. Pentru cine nu stie la ce ma refer, marii designerii sunt pur si simplu incantati de geniul ei stilistic.

Acum...sa imi fie iertate toate pacatele de catre Dumnezeul Modei, dar ciorapi plasa la 13 ani? Tavi este pana la urma doar un copil excentric. Are un talent care ar trebui urmarit si dezvoltat in timp, nu exploatat de dragul marketingului.
Una din intamplarile care a ridicat semne de intrebare asupra importantei bloggerilor in moda este o poveste destul de veche, din ianuarie. La prezentarea de moda Dior Couture, Tavi a fost in front-row. In spatele ei a stat un editor de moda de la revista Grazia Italia, o revista cunoscuta. Problema a fost ca Tavi, excentrica cum o stim, a purtat o palarie funky, roz si....mare.

Trecand peste penibilul situatiei, redactorul de la Grazia care are in spate mai multi ani de moda decat toti anii lui Tavi, a postat pe Twitter urmatorul mesaj :"Not very pleased to be watching couture through a 13-year old's hat", insotit de o poza:

Mai tarziu, Tavi si-a cerut scuze pe blogul ei. Problema apartine partial si designerilor, care stiu ca in momentul in care invita un blogger in front-row, acesta va scrie de bine despre colectie si despre companie in general. Bloggerii stiu ca daca nu o fac, nu mai sunt invitati a doua oara. In schimb, redactorii de moda au dreptul la o opinie sincera si...avizata.
Si uite asa, am prins curaj sa scriu un post intreg....fie si el un pic rautacios : p

Cu drag,
C.

marți, 17 august 2010

Outfit of the day

Varianta de zi:


Rochie Valentino, pumps Brian Atwood, geanta Burberry, cercei Erickson Beamon

Varianta de seara:


Rochie Valentino, cercei Erickson Beamon, Pantofi Christian Louboutin, clutch Judith Leiber
Credits: net-a-porter.com
Enjoy,
C.

Nine west si Fashion Week

Brandul de incaltaminte Nine West a lansat o provocare pentru modelele internationale. A incaltat trei din cele mai cunoscute : Coco Rocha, Jessica White si Lisalla Montenegro cu o pereche de cizme care au atasat un pedometru. Cu cati mai multi pasi fac fetele in timpul Saptamanii Modei de la New York, cu atat mai mult Nine West va dona unei asociatii care lupta impotriva cancerului la san.
O initiativa foarte clever, care aduce beneficii de ambele parti.


Cu drag,
C.

luni, 16 august 2010

Editorial Elle

Noile colectii pentru toamna propun o feminitate de lux. Editorialul de moda realizat de Elle la Lincoln Center (noua casa a Saptamanei Modei de la New York) este decadent si...ladylike.

Rochie Vera Wang, manusi Ralph Lauren

Rochie Oscar de la Renta, bijuterii Bulgari

Rochie si bolero Carolina Herrera, sandale Oscar de la Renta, bijuterii Van Cleef&Arpels

Rochie Derek Lam, bustiera La Perla, bijuterii Van Cleef&Arpels

Rochie Tommy Hilfiger, sandale Brian Atwood

Body si fusta Michael Kors, colier Van Cleef&Arpels

Si, in final, un articol care descrie mai bine decat as putea-o face eu ce inseamna sa fii ladylike:

Pe scurt: Dress the part, Sharpen your mind, Never lose your cool.

Enjoy,
C.

Credits: elle.com

duminică, 15 august 2010

Roberto Cavalli- campanie memorabila

Una dintre cele mai memorabile campanii semnate Roberto Cavalli.
Personal, nu sunt fanul creatiilor sale (poate prea mult bling-bling si animal-print), dar aceasta colectie de acum mai bine de 2 ani a fost exact pe gustul meu.





Campania a fost realizata de Kate Moss, Daria Werbowy si Eva Herzigova. Enjoy!

vineri, 13 august 2010

Lagerfeld

Karl Lagerfeld, germanul de la Chanel, implineste in curand 77 de ani si nu da semne ca se retrage prea curand.
Nici nu are motive, creatiile lui sunt in continuare pur si simplu superbe. El reuseste in fiecare sezon sa faca imposibilul: reinventeaza spiritul Chanel, o casa de moda cu o istorie de 100 de ani. Lucrand cu o paleta restransa de culori (alb, negru, gri, roz, lila), Lagerfeld creeaza piese atat surprinzatoare, cat si comerciale.
 Geniul sau creator se desfasoara in creatiile propriei sale case de moda ce ii poarta numele.
Una din colectiile mele preferate, ilustrate intr-un pictorial de moda din 2009



Credits : elle.com

Mania fundelor din satin

De cateva sezoane, designerii ne propun o abordare hiper feminina, delicata. Orice tinuta ai aborda, o simpla funda ii poate schimba aspectul complet.
Cateva exemple
 Jessica Alba- fragila in roz deschis

Cateva piese de designer




Si o creatie Maria Lucia Hohan, my favorite dintr-o colectie trecuta:



Pentru o tinuta de birou, de iarna friguroasa... o fusta creion neagra sau gri, o camasa simpla alba si o funda din satin neagra sunt o alegere perfecta. Ceva asemanator:

 Si, in final, some of my favorite bow-related items:




Credits:
Style.com; mlh.com; victoriassecret.com